onsdag 13 april 2011

Amning

Halloj!!
Lillstumpan har krånglat några gånger med amningen nu och det är så drygt!
Hon äter så himla mycket och är så otålig så när det inte kommer på en gång blir hon hysterisk. Sen är hon ganska glupsk och suger i sig så mycket på en gång så hon sätter i halsen och blir helt galen. ¨
Igår sög hon i sig sig massor och tillslut verkade det inte finnas så mycket mjölk kvar och då blev det livat här hemma, Uffe fick åka till ica maxi innan de stängde och köpa ersättning och när pluttan halsat i sig en tredjedel av flaskan blev hon så nöjd och belåten. Det gick 10 minuter och sen gallskrek hon i en och en halv timme, det verkade som hon fick jätteont  i magen. Stackarn! Tillslut somnade hon i alla fall, säkert av utmattning.
Nu törs jag inte ge henne ersättning igen, men jag vill ju inte att hon ska vara hungrig... Natten gick ganska bra i alla fall och hon blev nöjd på bröstmjölken.
Någon som har tips att ge???



Här ligger hon min lilla skatt och ser så nöjd ut :)


Idag ska vi fixa det sista i lilla lägenheten,
det är öppen visning ikväll klockan 18.15-19.00.

Kram Malin

8 kommentarer:

  1. Ring till BVC och prata med dom om hur du ska göra. Hoppas det löser sig...

    SvaraRadera
  2. Precis sådär höll August på när han var liten. Och då fick jag ett bra tips som funkade för oss. Små barn har ofta svårt att skilja på hunger och ont i magen så därför tror de att de behöver äta fast de i själva verket har ont i magen. De förstår ju inte att det bli ännu värre om man äter mer fast man är proppmätt. Så då ska man låta barnet äta så ofta det vill för det ökar din mjölkproduktion men det ska alltid gå minst 1 timme mellan amningstillfällena. Under den tiden hinner barnet inte svälta ihjäl (även om barnet tror det ;) )och magen får en chans att hinna smälta maten innan det är dax för ny. Men då gäller det att du vet att du faktiskt har mjölk så det räcker, att hon verkligen blir mätt och det kan du ju kolla genom att pumpa ur och hälla i en nappflaska och ge henne och se om hon bli mätt utav det. Värt ett försök kanske :)
    Kramar

    SvaraRadera
  3. Har hon kanske gaser i magen? ibland får barnet i sig mycket luft i samband med amningen och måste få ur sig det på något vis. Barnet kan bli orolig och få ont i magen av luft eller gaser. Är hon så varje dag och mot eftermiddagen eller kvällen, kan det vara kolik, MEN det har jag inte erfarenhet om tyvärr!
    Hoppas att det ordnar sig. Kram Veronica

    SvaraRadera
  4. Älskade lilla Tyra. imorgon hoppas jag att du mår bättre, för då blir det fika dags för mig och mamma din =)
    saknar er!
    underbara bilder som Emelie tog.
    pussss

    SvaraRadera
  5. Spännande med lägenheten!!! M o P har visning imorgon :D

    SvaraRadera
  6. Hej på er!
    Ska prata med BVC när vi ska dit nästa vecka.

    Ja det är mest på eftermiddagen/ kvällen som hon skriker och är missnöjd, hoppas inte det är kolik!

    Ska testa det Emelie, ringer om det inte hjälper ;)

    Hoppas det går bra på visningen kusse! :) Den blev jättefin, du hade hjälpt till lite va? =) Tror det hade gått bra på våran igår :)

    SvaraRadera
  7. Lyssna inte på alla andra.. det är eran lilla skrutt. Tycker man att ersättning funkar bra ska man använda det eller tvärt om! Bägge mina är ersättningsmatade de får inte skador för det! Och alla i familjen kan vara delaktiga. kan vara skönt i alla fall för mannen som väldigt OFTA blir utanför när smått kommit..
    var än du gör.. glöm inte din man.

    SvaraRadera